Urban zainteresowany objęciem stanowiska selekcjonera reprezentacji Polski

Urban zainteresowany objęciem stanowiska selekcjonera reprezentacji Polski
Urban zainteresowany objęciem stanowiska selekcjonera reprezentacji PolskiPAP
Po zwolnieniu Czesława Michniewicza, Polski Związek Piłki Nożnej usilnie szuka jego następcy. Jednym z kandydatów do objęcia stanowiska selekcjonera naszej kadry jest Jan Urban, który w mediach często jest wymieniany w kontekście tej posady.

Czesław Michniewicz od 31 grudnia przestanie oficjalnie pełnić funkcję trenera reprezentacji Polski. Kandydatów do jego zastąpienia nie brakuje, a na polskim podwórku szczególnie często wymieniane są nazwiska Jana Urbana i Marka Papszuna. Urban w rozmowie z Przeglądem Sportowym zaznaczył, że nie odrzuciłby takiej możliwości.

"Całkiem możliwe, że nadszedł idealny moment w mojej trenerskiej karierze na takie wyzwanie. Poza tym ja już rok temu nie odmówiłem prezesowi PZPN, gdy mnie wstępnie zapytał, czy byłbym zainteresowany prowadzeniem reprezentacji Polski. Tym bardziej teraz nie widzę powodów, bym miał odpowiedzieć inaczej, gdyby takie pytanie się pojawiło" - podkreślił Jan Urban.

PZPN nie kontaktował się z Urbanem

Urban zaznaczył jednak, że jak na razie nikt z PZPN-u nie kontaktował się z nim ws. ewentualnego objęcia przez niego reprezentacji narodowej.

"Prezes PZPN faktycznie do mnie zadzwonił, kiedy byłem z Górnikiem Zabrze na zgrupowaniu w Turcji. A teraz cisza, żadnego telefonu. Wcale się nie dziwię, bo moim zdaniem ostatecznie zwycięży opcja zagraniczna" - powiedział były szkoleniowiec m.in. Górnika Zabrze.